Archivy

Norsko

Nový průvodce po Norsku z edice Rough Guides nabízí přehledné informace a množství fotografií pro inspiraci. Z knihy se dozvíte zajímavé informace o místech, o kterých jste některé podrobnosti nevěděli a opět vás bude tato země lákat k návštěvě i když jste ji navštívili před mnoha lety jako já či nikoliv. Norsko – tato fascinující severská země s historií odvážných Vikingů a fenoménem ohromujících fjordů nebo velkolepých ledovců je zemí kam jezdí turisté za různými cíly. Může to být např. možnost kempování ve volné přírodě, rybolov, návštěva polárních oblastí atp.

Formát: 129×198
Vazba: brožovaná
Počet stran: 448
Vydáno: NOVINKA! 18. 7. 2014
Běžná cena: 598 Kč
Naše cena: 478 Kč

V samotném průvodci je představeno obrázkově s popisem 24 míst které nesmíte minout. Z nich bych jmenoval například město Bergen s řadou starobylých budov, jízda železnicí Flåmsbana z hor k břehům fjordů, Vigelandův park v Oslo plný úchvatných soch, Andenes, pozorování verlyb podél Vasterålských ostrovů nebo pěší túry v Národním parku Jotunheimen.

Po úvodní části knihy a základních informacích je samotný průvodce rozdělen na části Oslo a Oslofjord, Jih, Střední Norsko, Bergen a západní fjordy, Z Trondheimu na Lofotské ostrovy, Severní Norsko. Největší počet stran je věnován kapitole Bergen a západní fjordy. Každá kapitola obsahuje několik podsekcí, které bohatě a detailně popisují veškeré turistické atrakce a možnosti spojené s cestováním.

Na konci knihy objevíte kapitolu Souvislosti, kde se dozvíte historická fakta. Z této části knihy mne především překvapili zdejší legendy a představení mytologie s obry, elfy a nejrůznějšími bohy. Na to navazují Vikingské tradice a zvyky. V knize je i pár slovíček z norštiny a ty se mohou také hodit. Průvodce je velice zdařilý !!

Leave Comment

Back to top